Weten jullie nog, Layar? Een Nederlandse startup om trots op te zijn. Het team was visionair en zag een Augmented Reality toekomst voor zich waar online en offline door elkaar heen gingen lopen. Maar ze waren hun tijd te ver vooruit. De techniek was er nog niet klaar voor, het publiek was er nog niet aan toe.

De AR developer kits van o.a. Apple en Google in combinatie met de stand van de huidige mobieltjes zorgen ervoor dat de tijd nu wel rijp lijkt voor AR. Ik ben me er weer een beetje in aan het verdiepen. Onder meer via het blog van Jacqueline Garavente van Union Square Ventures. Het is voor mij een startpunt. Heb je tip voor andere goede blogs, laat het weten. Ze signaleert op dit moment een aantal zaken:

  • Games komen tot leven. Games die we al kennen krijgen dankzij AR een nieuw leven, zoals Minecraft. Variaties op Nintendogs zorgen ervoor dat je je virtuele hondje nu in de echte wereld kunt uitlaten. Etcetera.
  • Samen werken, samen spelen. Vaak is AR een solo operatie. Je speelt je spelletje, je richt je echte kamer virtueel in, je maakt een plattgrond etcetera. Maar juist in samen werken in AR, samen doen, ziet zij mogelijkheden.
  • Economische principes in een virtuele wereld.  Hoe gaan we om met schaarste en overvloed in de virtuele wereld en wat betekent dat voor de online economie, vraagt ze zich af.

Nogmaals: heb je suggesties voor blogs, voor videos, etcetera over AR, laat het weten. Maar kijk vooral ook even de videos die hieronder zijn uitgelicht voor wat recente voorbeelden.Erwin Blom

Cool AR things – Jacqueline Garavente

According to the recent wave of announcements, there will likely be over 1 Billion Augmented Reality enabled smartphones in the market over the next year. Holy #$@! I recently mused in a post that…
iOS 11: Top 10 AR Demos! (Augmented Reality) - YouTube
iOS 11: Top 10 AR Demos! (Augmented Reality) – YouTube
iOS 11: 10 More AR Demos! (Augmented Reality) - YouTube
iOS 11: 10 More AR Demos! (Augmented Reality) – YouTube