Hoopvol tikken we hier met enige regelmaat onze postcode in bij de site waar je kunt checken of er al glasvezel in je wijk komt. Zonder enig resultaat. Natuurlijk, er zijn woningbouwcomplexen die van glasvezel worden voorzien en er zijn nieuwbouwprojecten die aan de buurt komen, maar in het algemeen is de opmars van glasvezel gestagneert. HCC schrijft:

Op dit moment heeft een derde van alle Nederlandse huishoudens, ongeveer 2,7 miljoen huizen, toegang tot supersnel internet via glasvezel. Als de aanleg in dit tempo doorgaat, duurt het nog zeker vijftig jaar voordat alle huidige huishoudens in Nederland glasvezel hebben.

Terwijl wij in onze buurt blijven klagen over het suboptimale internet, zijn er gelukkig ook berichten dat het anders kan. Uit de Handpicked-mail, een bericht van Saša Svitlica:

Binnenkort (eind November) wordt bij mij in Drenthe (Gemeente De Wolden – 3 km buiten dorp Ruinen) de allersnelste Internet aansluiting van Nederland in gebruik genomen – 10Gbit/sec (upload en download). En dat voor maar €95 / maand!
Dit is mogelijk dankzij het samenwerking Glasvezel De Wolden (non voor profit stichting) en provider Tweak (uit Almere). Het idee erachter: revitalisatie van Drentse platteland gemeente door middel van supersnelle glasvezel in elke woning / boerderij / bungalowpark. Basische aansluiting in De Wolden is nu 1Gbit/sec (voor ca €30 / maand). Misschien interessant naar Drenthe te komen om te bekijken?

Het is bijna reden om naar Drenthe te verhuizen!

En wil je als bedrijf voor 250 euro een advertentie in het eerste FMT Magazine plaatsen of wil je dat simpelweg als een sponsoring zien voor al onze geleverde gratis diensten (zo’n mail ontvingen we gisteren), laat het weten! Wij waarderen dat natuurlijk ten zeerste!

Erwin Blom

HCC - Aanleg glasvezelverbindingen stagneert