Maar over die archieven he ..

Ik ging zitten voor het schrijven van een nieuwe Handpicked. Maar ik verdwaalde in het verleden! In 1985 zijn alle bezoekers van het Pandora’s Music Box festival in Rotterdam op de foto vastgelegd. Het verhaal luidde destijds dat de negatieven achter slot en grendel gingen om pas veel later weer geopenbaard te worden. Ik heb het er in de loop van de jaren met meerdere mensen over gehad. Hoe zou het er toch mee zijn? Wanneer gaan die foto’s weer boven water komen?

En opeens zijn ze er weer. Uit het niets zijn ze verschenen op de site Het Geluid van Rotterdam. Ik was destijds ter plekke. Ik moet op de foto staan. Maar 6.000 foto’s doorkijken is veel werk. Ik heb mezelf nog niet gevonden.

Prachtig voorbeeldje van internet dit weer. Een mooi tijdsdocument dat op geen enkele andere manier gepubliceerd had kunnen worden.

Maar … ik zou het nog mooier gevonden hebben als de verhalen bij de personen aan de foto’s toegevoegd zouden zijn geweest. Hoe klein ook. Context. Maar dat kan nog altijd. Voeg per foto invulvelden toe, met zijn allen kleuren we de collectie in. Wie zijn het? Wat deden ze toen? Wat doen ze nu? Hier kan crowdsourcing meer dan goed werken.

Blader eens door. Herkenning als je er bij was, verbazing als het voor je tijd speelde 😉

Pandora's Music Box Fotogalerij - Het Geluid van Rotterdam