Op reisdagen word ik altijd extra vroeg wakker. Dan is er altijd onrust. Lang voor ik terugvlieg van Belfast naar Amsterdam ben ik nu dus wakker. Dat heeft een voordeel: ik heb tijd voor Handpicked.

Met vrienden, waaronder Top Names maat Roeland Stekelenburg, waren we dit weekeinde voor een concert van de uit Derry afkomstige Undertones in Noord Ierland. En spraken we met mensen die de muziekgeschiedenis en het verleden van de burgeroorlog hier kennen. Ongelooflijk hoe heftig dat was en hoe de verdeeldheid nog steeds voelbaar en zichtbaar is.

Maar daar gaat deze nieuwsbrief niet over. Hij gaat wel over slim inzetten van Google. Eerst boerenslimheid. Roeland en ik waren gisteren op zoek naar een ontbijttent. Met de standaard ontbijttenten is helemaal niks mis, maar die hadden we op de eerdere dagen al gehad. We zochten er nu één die ook goede koffie had. Roeland besloot te Googlen op ‘espresso’ ‘hipster’. Dat moest het onderscheid maken, dacht hij. En dat deed het. Een top tent kwam bovendrijven. Slim zoeken bood hulp.

Dat deed me denken aan hoe we met zijn allen maar een fractie van de kracht van Google gebruiken. Bijvoorbeeld om relevante blogs te vinden als je een product wilt lanceren. Of als je de e-mail-adressen van de schrijvers wilt achterhalen. In het artikel ‘How to build a press list that gets you coverage’ wordt uitgelegd hoe.

In het artikel komt een enorm handige tool aan bod. De schrijver noemt Name2Email ‘the best thing since sliced bread’:

Simple enter person name, last name and corporate domain name starting with @ into To field of Compose dialog and our tool will automatically generate most common corporate email address patterns for this person.
Go with your mouse over generated emails and once you see a popup appeared with a person name – this is the right email address. Click on this email address and it will be selected.

Dit is mijn ontdekking van de week! Geniaal in zijn eenvoud als je op zoek bent naar een e-mail adres. En dat zijn we nu eenmaal allemaal weleens.

Erwin Blom

Find email address by name