Ik weet best goed wat ik wel kan en wat ik niet kan. Vind ik dan he 😉 En dan zijn er twee dingen die ik over mezelf zeg:

  • Ik ben ondernemend, maar ik ben geen echte ondernemer. En wat bedoel ik kan: een echte ondernemer zet zijn plannen om in harde valuta. Geld is handig, geld is belangrijk, maar het is onvoldoende mijn drijfveer. Ik zie kansen, ik zie mogelijkheden, ik ben creatief, ik kan mijn ideeen ook tot proof of concept met zelfs de eerste betalende klanten brengen, maar daarna houdt mijn kracht op. En ik wordt ook blij van projecten zonder verdienmodel. Best sympathiek, zeker, maar ik zou eerlijk gezegd ook graag wat meer echte ondernemer zijn! 😉 Dat is het doel van 2018!
  • Ik kan overtuigen, maar niet verkopen. Als ik iets voor me zie wat belangrijk is, wat mooi is, wat waarde toevoegt, dan kan ik daar vol overtuiging en met grote energie over vertellen. Maar als dan de volgende stap gezet moet worden, dat er een sale tot stand moet komen omdat geld nu eenmaal nodig is, dan houdt mijn kracht op. ‘Closen’ is mijn kracht niet, zal ik maar in vaktermen zeggen. Dat leren wordt ook een doel van 2018! 😉

En al snap ik verdomd goed dat tools dan het verschil niet gaan maken, hoop ik dat soms stiekem wel 😉 En verlies ik me dan in een nieuw mooi stukje gereedschap.

Dus vrienden, weest gewaarschuwd, binnenkort zitten jullie in mijn ‘salesfunnel’, in mijn ‘pipeline’, gaan jullie van de categorie ‘lead’ naar ‘prospect’ naar ‘deal closed’ 😉

Alle gekheid op een stokje.

Er zijn natuurlijk al heel veel tools die zich op dit terrein begeven, maar Sortd for Sales doet dat bovenop Gmail. En dat is handig.  Kijk maar naar de onderstaande video en lees de blog! Sortd is een oude liefde van Handpicked, je kunt het ook als todo-laag bovenop Gmail gebruiken, maar deze specifieke toepassing is meer dan handig.

Vrienden,

Erwin ‘saleskoning in opleiding’ Blom!

Sortd for Sales - Demo Video - YouTube
Sortd for Sales – Demo Video – YouTube