Toen Alain Verhave op Facebook een foto plaatste met alle edities van het muziekblad Vinyl waar hij gratis en voor niets van af wilde, kon ik niet anders dan toehappen. Vinyl is belangrijke geschiedenis voor me. Ik begon er mijn loopbaan in de journalistiek, het blad beslaat een periode die muzikaal belangrijk voor me was. En is. Dat stukje geschiedenis tastbaar als archief in huis hebben is mooi.

Ook mooi is het nieuws dat op Delpher nu de archieven van Volkskrant, Trouw en Parool van na de oorlog te doorzoeken zijn. Heerlijk om op zoek te gaan naar oude verhalen en je te realiseren hoe snel de ontwikkelingen zijn gegaan. Zie bijvoorbeeld:

Als je net als ik van archieven houdt, mag je Archiefzoeker ook niet missen. Op deze site verzamelt Eric Hennekam “online bronnen van documenten (incl beeld en geluid), en personen (“levend of dood”) uit binnen- en buitenland die ik in de loop van de jaren verzameld heb”. Een enorm handige verzameling.

Veel plezier met struinen in de geschiedenis!

Erwin Blom

Belangrijke naoorlogse kranten digitaal beschikbaar | Koninklijke Bibliotheek

Delpher - Boeken Kranten Tijdschriften