Utrecht kent een bruisende gamescene met als centraal punt de Dutch Game Garden. Alper Çuğun werkt bij Hubbub en bericht met enige regelmaat voor Fast Moving Targets over wel en wee.

Vandaag een introductie. Hieronder zijn verhaal, althans de links.

Dutch Game Awards Nominaties

Juf in a Box van Ranj (nominatie beste Serious Game op de DGA):

Independent Games Festival nominaties voor 2012, de Nederlandse inzendingen

Een verslag van Games for Health Amsterdam met dit citaat:

“Games gaan niet over wat je ziet maar wat je doet”. En in het verlengde van Sawyer’s punt “It’s all about the mindset. The disease is not important, the patiënt is; invest in people!” —Jeroen van Mastrigt

Dit ligt voor de hand maar het maakt wel duidelijk dat er behoefte is aan duiding en kennis voor de nieuwkomers in het vakgebied.

Ik wilde Vlambeer interviewen over hun inzending Radical Fishing voor de DGA, maar die met Notch (de maker van Minecraft) die gisteravond met een privé-jet was ingevlogen voor de Indie Game Meetup (tweet van Rami) mee teruggevlogen naar Zweden. Volgende keer.

In de Bright van deze week (#42) schrijft Niels ‘t Hooft een uitgebreid profiel van de Nederlandse game-scene. Een erg goed overzicht en inleiding in deze wereld nu ook online te lezen.

Wat crowd funding betreft: binnenkort gaat de nieuwe game-website van Brandon Boyer “Venus Patrol” live na een fenomenaal succesvolle campagne op Kickstarter.