Deze post liet iets langer op zich wachten. Niet geheel onverwacht na de ontzettende uitputtingsslag die StartupBus heet. Ontbijt bij Google samen met de lokale startup community  was inspirerend. Er was niet alleen ontbijt maar uiteraard ook weer de pitches van alle teams, voor een publiek van Google medewerkers en locale ondernemers. Lastig om focus te houden, met alweer een pitch. Maar die stresspunten leggen wel druk op de teams en het is mooi om te zien dat hoeveel dat ook frustreert, de pitches ook echt groeien, verbeteren en tot een focus komen. De rondleiding door het Google kantoor was nog veel inspirerender. Wat een prachtig kantoor. Glijbanen, brandweerpalen als verbindingen tussen de verschillende plekken in het volledig in thema’s ingerichte pand. Van metro tot Gentlemansclub van Jungle tot Aquarium. Je zou er bijna willen werken.

Toch moesten we weer de bus in, we hadden nog 700 km te gaan tot Parijs en onze eindpresentaties en het halen van al onze mijlpalen (Equityplan, pressrelease, site, demo product e.a.). De sfeer op dag drie is duidelijk anders dan de eerste twee. Meer focus maar ook totale vermoeidheid resulteerde in een stille bus met af en toe een uitbarsting van blijheid of frustratie. Ineens komt Parijs dichterbij en in plaats van in uren gaan de teams in kilometers denken, nog 400 km tot Parijs!

De eindbestemming is SeedCamp, gevestigd in het schitterende Palais Brongniart. We worden met open armen en al heel veel lege pizzadozen en flessen ontvangen want ook hier arriveren we 3 uur later dan gepland, maar wat een enthousiast publiek, lokale ondernemers , bloggers uit heel Europa en vrienden ontvangen ons met luid applaus. Voor een jury van investors verbonden aan Seedcamp doen de teams hun laatste presentatie. Het is dan aan de jury om de winnaar aan te kondigen. Het winnende team krijgt een plek in een seed bij seedcamp als ze besluiten met het product verder te gaan. De jury blijkt het er moeilijk mee te hebben en besluit niet 1 maar 2 teams tot winnaar uit te roepen. Team Invoi en team Wander winnen deze uitputtingsslag en dat maakt dat we beide met onze teams op het podium van SartupBus eindigen, Fastmoving on a bus!