In de serie Terugblikken en Vooruitkijken (DOE MEE!) vragen we iedereen mee te doen met een geautomatiseerd audio-interview. Je hoort vragen van Erwin Blom en wordt gevraagd die te beantwoorden. Dankzij Shoudio komt er na zes vragen een gemonteerd gesprek op de site. De vragen gaan over 2011 en 2012, we maken de balans op en kijken naar de toekomst. De site begint gevuld te raken. Bijvoorbeeld met een interview met Gaby Zwaan.

Gaby Zwaan is schilderend kunstenaar. Social media ziet hij als zijn dna waarmee hij zijn verhaal aan het publiek vertelt.

Zwaan is net een paar dagen vader. Het belangrijkste voor hem in 2011 is dan ook dat zijn zoontje geboren is. Als kunstenaar is hij trots dat zijn werk nu in New York te zien is.

De belangrijkste ontwikkeling vind Zwaan ‘dat die stomme subsidies voor kunstenaars stoppen.’ Hij vindt het goed dat kunstenaars op eigen benen moeten staan.

Voor 2012 kijkt hij uit naar wat er met het e-book gaat gebeuren. De strijd om de toegang tot boeken daar kijkt hij naar uit.

De ontwikkeling die hij graag zou zien is dat andere kunstenaars social media ook gaan in zetten voor communicatie, publicatie en verkoop. Kunstenaars lopen volgens hem achter.

In 2015 wil hij wereldkampioen kunst zijn. In 2012 wil hij daarom in de wereld doorbreken om zo alvast eredivisie van de kunst te bereiken.