In de serie Terugblikken en Vooruitkijken (DOE MEE!) vragen we iedereen mee te doen met een geautomatiseerd audio-interview. Je hoort vragen van Erwin Blom en wordt gevraagd die te beantwoorden. Dankzij Shoudio komt er na zes vragen een gemonteerd gesprek op de site. De vragen gaan over 2011 en 2012, we maken de balans op en kijken naar de toekomst. De site begint gevuld te raken. Bijvoorbeeld met een interview met Elger van der Wel werkt bij de NOS en schrijft voor o.a. iPhoneclub.

Elger is trots op de samenvoeging van NOS Headlines en het Journaal op 3 in NOS op 3. Met weinig mensen maken ze een mooi journalistiek product voor een jongere doelgroep.

Een bijzondere ontwikkeling vindt hij dat er in de journalistiek steeds meer live ging. Het publiek kijkt desnoods naar een dichte deur van het CDA, aldus Elger. Mensen willen erbij zijn en de journalistiek speelt daar op in.

2012 wordt voor nieuws voor hem (weer) het jaar van de mobiel. NU.nl is op de mobiel nu al groter dan op de gewone website. Die ontwikkeling gaat door. Ook verwacht hij dat technische ontwikkelingen als Siri van Apple een rol zullen spelen.

Elger hoopt dat er in 2012 een goed Nederlands techblog komt. Sexy, grafisch mooi, waar speels over techniek wordt geblogd, dat hebben we volgens hem nog niet.

In zijn werk hoopt hij volgend jaar meer te kunnen doen met zijn interesse voor techniek. Daar is nu te weinig tijd en plek voor.