Mobypark biedt een oplossing voor parkeerproblemen in grote steden. De dienst maakt het mogelijk om via een database bij privépersonen of parkeerterreinen van hotels, bedrijven en openbare diensten een parkeerplek te reserveren. “Het is een peer to peer oplossing waarmee automobilisten tijd en geld kunnen besparen”, aldus Yoann Benhacoun in gesprek met Johan Schaap. Daarmee is Mobypark de airbnb voor parkeren.

Mobypark komt oorspronkelijk uit Frankrijk waar parkeren in een stad als Parijs een ware nachtmerrie is. Inmiddels heeft het bedrijf, nu anderhalf jaar oud, dankzij Startupbootcamp ook al voet aan Nederlandse bodem. Met een werkende vestiging in Amsterdam en binnenkort ook in Rotterdam. Ook uitbreiding in België staat nog voor dit jaar op het programma.

Mobypark verdient geld dankzij een percentage per transactie. Wat betekent dat om genoeg te verdienen er veel transacties noodzakelijk zijn. Uitbreiding en groei zijn dan ook geboden. Daartoe is onlangs meer dan een half miljoen aan investeringsgeld opgehaald, waardoor niets de groei meer in de weg lijkt te staan. Benhacoun maakt zich dan ook geen zorgen om enige concurrentie: “We zijn uniek omdat wij ons niet alleen richten op de b-to-c markt, maar ook op de c-to-c markt.”

Bekijk HIER meer interviews die Fast Moving Targets op The Next Web hield.