Waag Society en Fast Moving Targets presenteren: Fix The Internet, een serie over de vraag wat er stuk is aan internet, hoe dat komt, maar ook: hoe dat internet te repareren valt. Michiel Leenaars is director of strategy bij NLnet: “Kill the giants is het ideaal”

Bekijk het complete gesprek dat Erwin Blom en Mieke van Heesewijk hadden met Michiel Leenaars Enkele quotes:

“Als je je voorstelt dat de rest van de wereld wordt platgebombardeerd en jij in een bunker zit, dan doet de technologie achter het internet het nog steeds.”

“Het internet is een netwerk van netwerken. Met de kabels en de bedrijven is niks mis. het gaat erom dat je moet kunnen vertrouwen op wat je wilt doen.”

“Na Snowden weten we dat het vertrouwen op alle mogelijke manieren is verkracht.”

“Kill the giants is het ideaal. De groei van grote bedrijven is niet te stoppen door met nog grotere bedrijven te komen.”

———

In de interviewserie Fix The Internet gaan elf pleitbezorgers van een vrij en open internet gaan in interviews in op hun visies: Marleen Stikker (Directeur Waag Society, oprichter De Digitale Stad), Marietje Schaake (Europarlementariër D66), Caroline Nevejan (TU Delft, mede oprichter Waag Society), Christiaan Alberdingh Thijm (jurist, Brandeis), Hans de Zwart (Directeur Bits Of Freedom, Daniel Karrenberg (Chief Scientist RIPE NCC), Menso Heus (Coördinator Internet Protection Lab), Melanie Rieback (Radically Open Security) Jaromil (Dyne.org) Cees de Laat (Hoogleraar Universiteit van Amsterdam), Michiel Leenaars (Director of Strategy NLnet).

Erwin Blom, Mieke van Heesewijk en Marleen Stikker verzorgden de interviews, Bas Peters, de studioregistratie, Louise Koopman de redactie en Martinus Meiborg de montage.

Bekijk alle afleveringen op de site of in de playlist op YouTube.