Waag Society en Fast Moving Targets presenteren: Fix The Internet, een serie over de vraag wat er stuk is aan internet, hoe dat komt, maar ook: hoe dat internet te repareren valt. Jaromil (Dyne.org) is een trotse hacker: “Een probleem dat iedereen raakt, heeft iedereen nodig om aan de oplossing te werken.”

Bekijk het complete gesprek dat Erwin Blom en Mieke van Heesewijk hadden met Jaromil. Enkele quotes:

“Centralisatie is een goede business, want als je alle data hebt kun je doen wat je wil.”

“We moeten serieus over Peer2Peer denken. We kunnen niet meer op gecentraliseerde systemen bouwen.”

“We moeten vertrouwen opnieuw opbouwen. We moeten af van de paranoia maar met alle betrokken partijen samenwerken. “

“Een probleem dat iedereen raakt, heeft iedereen nodig om aan de oplossing te werken.”

In de interviewserie Fix The Internet gaan elf pleitbezorgers van een vrij en open internet gaan in interviews in op hun visies: Marleen Stikker (Directeur Waag Society, oprichter De Digitale Stad), Marietje Schaake (Europarlementariër D66), Caroline Nevejan (TU Delft, mede oprichter Waag Society), Christiaan Alberdingh Thijm (jurist, Brandeis), Hans de Zwart (Directeur Bits Of Freedom, Daniel Karrenberg (Chief Scientist RIPE NCC), Menso Heus (Coördinator Internet Protection Lab), Melanie Rieback (Radically Open Security) Jaromil (Dyne.org) Cees de Laat (Hoogleraar Universiteit van Amsterdam), Michiel Leenaars (Director of Strategy NLnet).

Erwin Blom, Mieke van Heesewijk en Marleen Stikker verzorgden de interviews, Bas Peters, de studioregistratie, Louise Koopman de redactie en Martinus Meiborg de montage.

Bekijk alle afleveringen op de site of in de playlist op YouTube.