12 startups hebben gepitched in het kader van de Buma Music Meets Tech 2016 conferentie op Eurosonic / Noorderslag, een deskundige jury boog zich over de kandidaten en de beste was Number8. Het publiek koos voor Gigstarter.

Juryvoorzitter Ralph Simon: “We hebben als jury gekeken naar iets dat de toekomst laat zien. Het niveau was heel hoog. Veel variatie ook. Van live business tot ticketing business tot nieuwe saleskanalen creëren en oplossingen waardoor  muzikanten beter over het voetlicht komen.”

Abhishek Sen van Number8: “Ik was heel verrast. Ik heb geen team, ik ben alleen. Maar ik geloof in wat ik doe. Maar in de toekomst wil ik zeker mensen om me heen. Number8 begrijpt de context waarin je je bevindt en creeert van daaruit een playlist. Dankzij muziek kun je je makkelijk met anderen verbinden.  Ik wil graag veel user feedback en daarop kan ik weer verder ontwikkelen en bepalen wat mijn business model gaat worden. Niks is perfect, je moet in beweging blijven. Maar eerst op zoek naar een partner.”

Advies van de jury:

Ralph Simon: “zorg dat je je laat omgeven door mensen die slimmer zijn dan jij en zoek slim geld: mensen die snappen waar je mee bezig bent. Mensen die mobiel snappen. Soms ben je wanhopig en accepteer je elk geld, maar dat is niet verstandig.”

Monique van Dusseldorp: “Zoek mentoren die je kunnen helpen verder te ontwikkelen.”

Chris Carey: “Stay true to yourself.”

“Gigstarter is de publiekswinnaar””

Gigstarter haalde de meeste stemmen van het publiek binnen. Paul de Kuyper van Gigstarter: “We wisten dat we veel fans hadden, want we werken aan een community en dat gaat goed. Veel artiesten schrijven zichzelf in zonder dat we daar achteraan hoeven.”

Dit is wat de jury van Gigstarter vond:

Chris Carey: “Interessant dat je geen percentage vraagt, maar een flat fee. Heel interessant, je weet waar je aan toe bent en kunnen dat uitgebreid gebruik maken van het plarform

Monique van Dusseldorp: “Het is een ideaal platform voor evenementen waar nu nog geen muziek te vinden is.”

Ralph Simon: “Als je als band vooruit wilt, is het heel ingewikkeld om een goede start te maken. Er is zoveel dat je er bijna niet doorheen komt. Een geweldige optie voor babybands om optredens te vinden.”

Tot slot advies van de jury:

Chris Carey: “Zorg voor blijvende focus op de artiest. Als je voor hun zorgt zorgen ze voor jou.”

Monique van Dusseldorp: “Je kunt veel hebben aan storytelling: laat die testimonials zien!”

Ralph Simon: “Je hebt nu 800 bands en als je ziet dat een van die bands echt gaat groeien: laat dat dan zien! Vertel dat via social media en journalisten. Laat het de wereld weten!”

Bekijk het slotgesprek met jury en winnaars!

Meer weten over de winnaars? Gaat ie!

“ Number8 creëert relevante playlisten voor hier en nu”

Het idee voor Number8 werd geboren in de sportschool. Abhishek Sen had behoefte aan een toepasselijke playlist, maar had geen zin die daar ter plekke te moeten samen stellen. Hij ontwikkelde met behulp van kunstmatige intelligentie Number8: een app die op basis van de plek waar je bent en de activiteit die je daar wilt ontwikkelen een relevante playlist kan samenstellen. Contextuele relevantie is de kern. Sen is nog op zoek naar een partner om zijn al werkende idee naar een hoger plan te tillen. Number8 is één van de startups in de Buma Music Meets Tech competitie. Abhishek Sen van Number8 in gesprek met Ralph Simon. Meer info: hi@number8.me

“Gigstarter: artiesten regelen hun eigen optredens”

Laat artiesten hun eigen concerten regelen op een platform, dat is het idee van Gigstarter. Artiesten bieden zich aan, zalen kunnen artiesten boeken. Er staan inmiddels al 800 artiesten op de site. Gigstarter richt zich in eerste instantie op Nederland, maar heeft internationale ambities. Nu is Gigstarter actief in de Do It Yourself wereld, maar het wil ook een rol voor andere artiesten spelen. Gigstarter is een van de deelnemers aan de Buma Music Meets Tech startup competitie. Paul de Kuyper in gesprek met Ralph Simon.

Meer info: http://www.gigstarter.nl