Dag 2 van Buma Music Meets Tech 2016 stond in het teken van startups. 12 talenten stelden zich voor, een deskundige jury boog zich over het aanbod en koos Number8 tot winnaar. Het publiek vond Gigstarter de beste. Bekijk alle pitches!

Whitestone: visuele interactiviteit als extra inkomsten

Whitestone wil mooi beeld en sterke interactiviteit toevoegen aan muziek en daarmee extra inkomsten voor artiesten verzorgen. De dienst wil toevoegen aan bestaande audiodiensten. Net als hoezen elpees verrijken, wil Whitestone dat met visuals doen. De fan betaalt daar voor. Whitestone is een van de deelnemers aan de Buma Music Meets Tech startup competitie. Roey Tsemah in gesprek met Ralph Simon.

 

“Bookya maakt boeken van concerten simpeler ”

Bookya is een mobile first bedrijf. Nu zijn er al iPhone en Android apps van Bookya waarop bookingagenten en concertpromotors bij elkaar worden gebracht, binnenkort komt daar ook een webversie bij. De dienst maakt het eenvoudig om relevante artiesten te vinden en in contact met hem of haar of het management te komen. Bookya is een van de deelnemers aan de Buma Music Meets Tech startup competitie. Eelke Arjaans in gesprek met Ralph Simon.

Meer info

 

“TicketSwap: Een marktplaats voor tweedehands e-tickets ”

De tweedehands markt van e- tickets was een zooitje. Onduidelijk, oplichters, etcetera. Ticketswap is daar de oplossing voor. Het is een markt waar kopers en verkopers van e-tickets elkaar betrouwbaar vinden. Ben je ziek? Toch geen zin? Je kunt je kaart verkopen via Ticketswap. De dienst pakt 5% van de koper en 5% van de verkoper. Er zijn inmiddels al 610.000 geregistreerde bezoekers. Amsterdam Dance Event was tot op heden het meest succesvolle evenement. Ticketswap is al een succes in Nederland, maar is nu hard in het buitenland aan de weg aan het timmeren. Ticketswap is een van de deelnemers aan de Buma Music Meets Tech startup competitie. Hans Ober in gesprek met Ralph Simon.

Meer info

 

“Vesper helpt mensen communities voor het nachtleven te bouwen ”

Vesper is een app waarmee je tijdens het uitgaan heel makkelijk en eenvoudig kunt aangeven waar je bent. waarmee je vrienden inzicht kunt geven waar zij naartoe kunnen gaan. Anders dan Facebook waar mensen vooraf aanwezigheid aangeven bij meerdere events, geeft Vesper de werkelijke gegevens. Hierdoor wordt je geholpen met de vraag: waar moet ik vanavond naar toe? Want: fun is waar je vrienden zijn. Vesper biedt ook de mogelijkheid om te zoeken op trefwoorden, waarmee je specifieke feestjes kunt uitzoeken. Vesper is één van de startups in de Buma Music Meets Tech competitie. Juriaan Vogelzang van Vesper in gesprek met Ralph Simon.

Meer info

 

“Gigstarter: online platform for booking artists without a booking fee ”

Gigstarter: artiesten regelen hun eigen optredens. Laat artiesten hun eigen concerten regelen op een platform, dat is het idee van Gigstarter. Artiesten bieden zich aan, zalen kunnen artiesten boeken. Er staan inmiddels al 800 artiesten op de site. Gigstarter richt zich in eerste instantie op Nederland, maar heeft internationale ambities. Nu is Gigstarter actief in de Do It Yourself wereld, maar het wil ook een rol voor andere artiesten spelen. Gigstarter is een van de deelnemers aan de Buma Music Meets Tech startup competitie. Paul de Kuyper in gesprek met Ralph Simon.

Meer info

 

“Number8 creëert relevante playlisten voor hier en nu ”

Het idee voor Number8 werd geboren in de sportschool. Abhishek Sen had behoefte aan een toepasselijke playlist, maar had geen zin die daar ter plekke te moeten samen stellen. Hij ontwikkelde met behulp van kunstmatige intelligentie Number8: een app die op basis van de plek waar je bent en de activiteit die je daar wilt ontwikkelen een relevante playlist kan samenstellen. Contextuele relevantie is de kern. Sen is nog op zoek naar een partner om zijn al werkende idee naar een hoger plan te tillen. Number8 is één van de startups in de Buma Music Meets Tech competitie. Abhishek Sen van Number8 in gesprek met Ralph Simon.

Meer info: hi@number8.me

 

Invista is een app voor organisatoren en bezoekers ”

Invista maakt een festival app die waardevol is voor zowel de organisatoren als de bezoekers. Ze kunnen met de app het programma bekijken en favorieten aangeven, waarna ze tijdig alerts ontvangen. Organisatoren ontvangen de data die daaruit volgt: hoeveel mensen gaan naar een bepaalde artiest. Maar ook, mocht daar behoefte aan bestaan: wat hebben ze gedronken. Informatie die kan helpen een festivalterrein in te richten of extra sponsordeals te sluiten met partijen. Invista is één van de startups in de Buma Music Meets Tech competitie. Marthijn Graafland van Revolve in gesprek met Ralph Simon.

Meer info

 

“Met Revolve kun je een fanbase bouwen en onderhouden ”

15.000 vrienden op Hyves, 20.000 likes op Myspace en alles is weg wanneer het platform ermee stopt. Dat kan je met Revolve niet gebeuren. Revolve is een platform waarmee artiesten makkelijk een site kunnen ontwerpen waarmee ze een band met hun fans kunnen opbouwen. Dankzij verschillende templates die geoptimaliseerd zijn voor muzikanten is het eenvoudig om jouw informatie op verschillende plekken te verspreiden. Revolve bespaart tijd en helpt artiesten bij marketing en promotie. Revolve is één van de startups in de Buma Music Meets Tech competitie. Marthijn Graafland van Revolve in gesprek met Ralph Simon.

Meer info

 

“ WeMakeVR: virtuele muziek ervaringen ”

Virtual reality is het terrein waarop WeMakeVR opereert. Met WeMakeVR Music wil het bedrijf waarde aan de muziekindustrie toevoegen. Hoe? Door fans een optreden bij te laten wonen, ook als ze niet in een zaal zijn. En daar geld voor te vragen. Door fans in de studio van een artiest te laten zitten, ook als dat niet echt het geval is. En daar geld voor te vragen. De techniek van WeMakeVR maakt 360 graden ervaringen mogelijk. Live en on demand. Zo kan een artiest die Paradiso uitverkoopt de ervaring ook delen met fans van over de hele wereld. WeMakeVR is een van de deelnemers aan de Buma Music Meets Tech startup competitie. Avinash Changa in gesprek met Ralph Simon.

IBT: Blockchain as a service. ”

Meer info


Blockchain is de onderliggende technologie van bitcoin. Maar er kan veel meer met die technologie dan nieuw geld. De blockchain kan bijvoorbeeld worden ingezet voor registreren en beheren van rechten. Dat kan goedkoper, dat kan betrouwbaarder, dat kan eerlijker. Hans Sturkenboom van IBT vertelt in gesprek met Ralph Simon dat de ‘blockchain as a service’ dienst van zijn bedrijf voor slechts 1 euro muziek registreert waar anders 300 euro voor moet worden neergeteld. Dat is mooi, maar daar ligt uiteindelijk niet de kracht van de blockchain technologie. Het belang is betrouwbare authenticatie van muziek en eerlijke verdeling van rechten en gelden. IBT is een van de deelnemers aan de Buma Music Meets Tech startup competitie. Hans Sturkenboom in gesprek met Ralph Simon.
Meer info

 

“Firstage: optredens op je telefoon, optredens in je eigen wereld ”

Firstage is gespecialiseerd in augmented reality. Met augmented reality leg je een virtuele laag over de realiteit. In dit geval kijk je door je telefoon en zie je een band optreden in je directe omgeving. De Ierse startup vraagt top bands om talenten aan te dragen, Firstage filmt vervolgens die optredens en snijdt de muzikanten los van hun omgeving om bij de fans waar ook ter wereld te kunnen opduiken. Sponsors maken Firstage optredens mogelijk, bands krijgen er een groter publiek door. Firstage is één van de deelnemers aan de Buma Music Meets Tech startup competitie. Neil Harrison van Firstage in gesprek met Ralph Simon.
Meer info

 

Popped: je persoonlijke muziekkanaal, maar dan simpel ”

Popped is persoonlijke radio. Popped maakt het ontdekken van muziek eenvoudig. Kies uit een van de stemmingen, zoals relax of energy en luister. Verder hoef je niks te doen. Komt er toch iets langs wat je niks vindt, kies voor dislike en je kanaal wordt aangepast op jouw persoonlijke smaak. Een eindeloze muziekstroom die leert van jouw gedrag en voorkeuren. Popped is op zoek naar investeerders om daarna voor wereldvictorie te gaan. Popped is één van de startups in de Buma Music Meets Tech competitie. Daan Grasveld van Popped in gesprek met Ralph Simon.
Meer info