Fast Moving Targets interviewt toppers op het Singularity University NL Summit. Zoals Nicolaas Haan, managing director Global Solutions Program Singularity University. Hij houdt zich onder meer bezig met het oplossen van de grote problemen waar de wereld mee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan klimaatverandering of voedselschaarste. Technologie speelt daarbij een cruciale rol.

“Wij bestuderen technologie, nemen het als een feit. Wij creëren geen technologie, maar stellen vast wat er gaande is. Wij willen democratisering van technologie en dat zal gebeuren als iedereen online komt. Ik verwacht dat dat binnen een jaar of 10 het geval zal zijn. Mensen worden ook steeds actiever als het over technologie gaat, ook mensen die dat aanvankelijk misschien niet waren.”

“Als iedereen toegang heeft tot internet en dus toegang heeft tot kennis kan iedereen slimmer worden. Welvaart is één van de uitdagingen, maar  dat gaat niet alleen om economische vooruitgang of het uitbannen van armoede, het gaat om persoonlijke groei van mensen. Dat iedereen de kans krijgt om te leren en zichzelf te ontplooien. Maar voor het zo ver is zullen er heel veel veranderingen zijn: 60% van de huidige banen zal verdwijnen. Dat zal problemen opleveren. We moeten gaan nadenken over het basisinkomen. En nadenken over wat we moeten gaan doen met onze tijd.”