Fast Moving Targets interviewt twee dagen toppers die aanwezig zijn op het Singularity University NL Summit. Rob Nail bijvoorbeeld, hij  stond aan de wieg van Singularity University.  Het instituut probeert wereldwijd mensen anders te laten denken over technologie. Dat doen ze door een 10-weeks scholingsprogramma, conferenties  en bijeenkomsten  over de hele wereld. Daarbij draait het om de vraag ‘In wat voor toekomst willen we leven?’

Technologie verandert op dit moment zo snel en radicaal dat het de wereld drastisch overhoop gooit. Grote organisaties als regeringen en grote bedrijven zijn daar niet op voorbereid, veel burgers zien de toekomst met wantrouwen tegemoet. “Slechts 25% van de mensheid gelooft dat de toekomstige generaties het beter krijgen, 75% gelooft dat dus niet. Terwijl de feiten dat tegenspreken: we zijn nu radicaal beter af dan 50 jaar geleden. Ons dna is ingesteld op het zien van gevaar, dus we zien de positieve dingen niet. Het is onze taak om meer te vertellen over een toekomst van overdaad, niet alleen focussen op het gevaar en de problemen. (..) We moeten laten zien welke kansen voor ons liggen. Veel politici hebben geen idee van technologie en kunnen daar dus ook slecht beslissingen over nemen, dat moet veranderen. Reguleren van technologie zal het ook niet stoppen. Het zijn wereldwijde processen. Daar zijn nieuwe structuren voor nodig.”