Dit lijkt niet voor iedereen van jullie interessant, maar weer wel als je naar het grotere plaatje krijgt. Want je ziet dit steeds gebeuren. Nadat er allerlei diensten zijn ontstaan die naast elkaar vergelijkbare functies aanbieden, staan er partijen op die die mogelijkheden weer bundelen. Aggregators.

Eerder deze week had ik het over Franz. Met Franz kun je je communicatie-apps als WhatsApp, Telegram en Slack in één tool onderbrengen. Restream wil de thuisbasis voor streams zijn. Maar dan niet geredeneerd vanuit de ontvanger, maar vanuit de zender.

Voor een partij als Fast Moving Targets is dat heel interessant. Want ons publiek zit niet op één plek. Sommige mensen komen naar onze website om op dinsdagavond Top Names te kijken. Anderen willen via Facebook meekijken. Of hebben YouTube als favoriete streamingplatform. Of Periscope. En die verschillende publieken wil je kunnen bedienen.

Restream biedt precies die service. Stream je materiaal één keer naar de dienst en geef aan waar je nog meer gezien wilt worden. Handig.

Maar dat op verschillende platforms zichtbaar zijn heeft een bijkomend probleem. Het zijn sociale platforms en dus gaan mensen zich op al die verschillende kanalen roeren. En als je zoals wij daar wat mee wilt in je uitzending, is dat lastig. Twitter is ons platform van voorkeur, maar dan missen we wat mensen op Facebook zeggen.

Ook daar heeft Restream een oplossing voor. In een chat-app komen de reacties van alle platforms bij elkaar en kun je in die app ook op de reacties in alle platforms reageren.

Voor ons is daar als hardcore Mac gebruikers nog een probleem. De chat-app is op dit moment nog Windows only. Maar dat is hopelijk een kwestie van tijd …

Restream is the best way to stream to YouTube, Twitch, Beam Pro, Facebook and 30+ other services simultaneously

__________________________________________________________________________________

Elke dag Handpicked ontvangen?
Als je Handpicked de moeite waard vindt – deel deze nieuwsbrief met je vrienden en collega’s. Meer abonnees is beter. Abonneren kan hier.

FMT Supporter
Met jou steun maak je Fast Moving Targets mogelijk. Meer Supporters betekent o.a. meer gespecialiseerde programma’s die op geen tv-zender te zien zijn! Let’s make this happen!

Fast Moving Targets is community powered media
Draag je wat we doen een warm hart toe, word dan Fast Moving Targets supporter. Voor 10 euro per maand maak jij dan mede de site en de programma’s mogelijk.

 Word nu FMT supporter VOOR 10 EURO