Iskander Smit is strategy director bij Info.nl. Vanaf een dak in Zuid Europa vertelt hij over drie presentaties die hem inspireren en drie trends die hem fascineren.

1. Hij ziet dat diensten veranderen en dat daarmee de overgang van bezit naar toegang belangrijk is. Je hoeft geen auto te hebben als je via Greenwheels altijd de beschikking over een wagen hebt en je hoeft geen cd’s te hebben als je via Spotify alles kunt beluisteren. Kevin Kelly gaat daar op in als hij praat over de zes woorden die internet bepalen.

2. Gamification is een belangrijk begrip, maar wordt te snel geïnterpreteerd als weinig meer doen dan ‘leaderboards’ toevoegen. Maar met game-elementen sites en diensten beter maken, is meer dan de actieve gebruikers in een klassement stoppen. Sebastian Deterding vertelt erover. Playful interaction.

3. Data wordt al maar belangrijker. Met de komst van het Internet Of Things worden alle objecten en apparaten ook aan internet en elkaar gekoppeld. Hoe kun je die informatie en die mogelijkheden zinvol gebruiken is een interessante kwestie. Kevin Slavin is daar een specialist in.

PS Iskander is één van de supporters die Fast Moving Targets mogelijk maken. Word er ook één!