Te ‘Fast Moving’ om de enorme massa uitgekomen internet video’s bij te houden? Deze drie mag je in ieder geval volgens WappZapp niet missen deze week: een app die je gedachten kan lezen, het antwoord op de nieuwe 4K televisie én het emotionele afscheid van de CEO van Microsoft: Steve Ballmer.

Topvideo 1 – The app that can read your mind

Er zijn absoluut hele gave apps op de markt, die de meest bijzondere dingen kunnen. Maar één die je gedachten kan lezen? Dat zou niemand ooit durven denken! De bedenker Trevor Coleman legt de ‘life-changing’ app uit aan de hand van simpele begrippen als aandacht en afleiding.

Hoe gaaf zou het zijn om een ‘personal coach’ in je broekzak te hebben? Iemand die je het best adviseert, motiveert en laat presteren?

Topvideo 2 – Microsoft CEO barst in tranen uit

Je hoeft maar één grafiek te zien om het ontslag van CEO Steve Ballmer bij Microsoft te zien. Uiteraard is dat het meest in het oog springende en totaal verkeerde inschatting van de opkomst van de mobiel. De Apple industrie raasde Microsoft met hoge snelheid voorbij! Als Ballmer met succes had deelgenomen aan deze explosie aan ‘mobile devices’, zou hij ongetwijfeld nog steeds de CEO van Microsoft zijn. Want één ding is zeker: het is een zeer gepassioneerd man. getuige ook het zeer emotionele afscheid bij “het beste bedrijf ter wereld”, aldus Ballmer. Onder een zeer toepasselijk nummer uit de film Dirty Dancing: The Time of my Life, verliet hij tranend met tuiten het podium. Want inderdaad, de tijd van zíjn leven is voorbij!

Topvideo 3 – Do we need 4k?

De afgelopen periode hebben fabrikanten zich steeds meer ingezet om de 4K op de markt te zetten. Bij de televisies met een 4K-resolutie is de resolutie vier maal zo hoog als een normaal Full-HD. Maar is 4K nou per se beter? Daar is nog geen consensus over, ten eerste zal de prijs voor een ‘Quad-TV (4K) een stuk hoger liggen, en ten tweede kan in twijfel worden getrokken of de consument 4K uberhaupt wel nodig heeft. Deze man van ‘Reality Check’ geeft je een kraakheldere uitleg over de ontwikkeling van deze nieuwe TV. Zijn ze wel geschikt voor de huiskamer? Of worden we belazerd en is het een megaslimme verkoop truc?

https://youtu.be/ov0b3YVT8NM

Door Fast Movers, voor Fast Movers. WappZapp maakt het dagelijks het online video aanbod inzichtelijk. Nog meer online kijktips voor dit weekend? Ontdek onze ‘weekend-tips’. Online dus.

https://vimeo.com/76138627