Person: Christiaan Solcer

Christiaan Solcer (Startpage): “We willen dat mensen gaan nadenken over wat ze delen”

Het in 1998 opgerichte Startpage kiest voor een herpositionering. Het bedrijf zal niet langer hameren op privacy, maar wil mensen aanzetten tot nadenken over hun data. CMO Christiaan Solcer vertelt in Top Names over de filterbubble, de kracht van Google en de ambities van Startpage.

Christiaan Solcer (Startpage.com): “Wij zijn een privacy veilige zoekmachine”

Bij zoeken op internet laat je sporen achter. Dat is niet nodig. Startpage.com is een zoekmachine die privacy garandeert. Daarbij maakt de dienst gebruik van Google search, maar weet dankzij een groot filter gegevens te anonimiseren. CMO Christiaan Solcer vertelt in Top Names over de noodzaak van privacy, het ontbreken van een gevoel van noodzaak en Startpage als bedrijf.

Christiaan Solcer (Tiqets): “We lossen een probleem op voor toeristen én voor musea en theaters”

Waar je in London de box offices hebt waar toeristen kaartjes voor voorstellingen kunnen kopen, heeft Amsterdam Tiqets: een site hetzelfde doet, maar dan digitaal. Met als grote voordelen: direct een vrijwel compleet overzicht, geen tijd verdoen in de rij en met een kaartje op je telefoon via de snelle rij naar binnen. Mede-oprichter en hoofd marketing Christiaan Solcer vertelt in Top Names over de plannen van Tiqets.