Company: Mobbr

FMT Workforce van start: denk, praat en doe mee met o.a. ABN AMRO, Paradiso en Ministerie OCW

FMT Workforce is een initiatief van innovatieplatform Fast Moving Targets en internet startup Mobbr. Bij deze online community kunnen bedrijven opdrachten neerleggen op het gebied van media, technologie en innovatie. Met de FMT Workforce wil Fast Moving Targets het meest waardevolle van de site beter benutten: de collectieve kennis van haar publiek. Tegelijk wordt een nieuwe manier van geld verdienen geïntroduceerd, zowel voor de deelnemers als voor de website.

Het grote bitcoin misverstand

“Bitcoins zijn erger dan de Tulpenmanie. Toen kreeg je tenminste nog een tulp. Nu krijg je niks.” Dit zei de voormalig president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink recentelijk tijdens een discussiebijeenkomst met studenten van de Universiteit van Amsterdam. Sander Duivestein (Sogeti) en Patrick Savalle (Mobbr) leggen in een gastbijdrage uit waarom de mensen die niet in bitcoin geloven het mis hebben.

Met Mobbr naar een andere manier van werken: duurzamer, eerlijker, flexibeler

Mobbr is een betalingssysteem waarmee mensen kunnen worden beloond wanneer zij meehelpen een opdracht te voltooien. Bedenkers Patrick Savalle en Ernesto Spruyt leggen in Top Names uit hoe het werkt. En speculeren over de mogelijk impact.

FMT Workforce: Anders verdienen, anders verdelen (ism Mobbr)

Fast Moving Targets staat voor onderzoeken, voor experimenteren. Niet alleen beschrijven wat anderen doen, maar ook zelf uitvinden wat wel en niet werkt. En daarom gaan we graag met Mobbr in zee. Om te kijken of het mogelijk is om met een community opdrachten te vervullen en vragen te beantwoorden en de leden naar bijdrage te belonen. Enter FMT Workforce.