Company: Shapeways

Peter Weijmarshausen (Humane Genomics): “Met synthethische biologie kanker én Covid-19 te lijf”

Peter Weijmarshausen studeerde natuurkunde, was jaren actief op het gebied van 3D printen met het bedrijf Shapeways en zit inmiddels helemaal in de synthetische biologie met Humane Genomics. Het bedrijf richt zich op oplossing voor kanker, maar denkt ook een mogelijk vaccin voor Covid-19 te hebben gevonden. Een interessante Top Names.

Pieter Limburg (Shapeways): “Over 10 jaar komt een groot deel van consumentengoederen uit de 3D-printer”

De Nederlandse 3d print service Shapeways timmert hard aan de weg. Met een hoofdkantoor in New York en vele miljoenen aan investeringsgeld ziet het bedrijf het aantal gebruikers explosief groeien. En dit is nog maar het begin als we hoofd business development en sales Pieter Limburg mogen geloven. In Top Names geeft hij tekst en uitleg.

Fast Moving Trend: Doe Het Altijd En Overal. Alles = internet

Alles is internet. Overal is internet. Mobiel internet is definitief doorgebroken en na mensen komen nu dingen online. Een boeiende ontwikkeling!

Fast Moving Trend: Doe Het Zelf. Zonder tussenkomst van producent naar consument

Fast Moving Targets zet de trends op rij. Als er één de boventoon voert is het Doe Het Zelf. Van zelf publiceren tot zelf fabriceren tot zelf meten en weten. De eerste in de serie Fast Moving Trends.

Bart Veldhuizen (Shapeways): over 15 jaar print je je eigen laptop

Als het om 3D-printing gaat is Shapeways uit Eindhoven een van de belangrijke wereldwijde spelers. Met een community van 100.000 mensen worden per maand al 30.000 fysieke objecten uitgeprint. Van kunstobject tot Bugaboo-onderdeel, alles wordt gemaakt. En dit is pas het begin: over vijftien jaar worden laptops geprint.