Topic: Onderwijs

Jurriaan van Rijswijk (Center for Applied Games): Nederland is een koploper in de game industrie

Spellen waarmee je gedrag kunt veranderen, ofwel applied games, zijn in opkomst. Ervaring leert dat de games echt kunnen werken, waardoor de vraag groeit. Het onlangs geopende Center for Applied Games wil de ontwikkeling verder ondersteunen. Initiatiefnemer Jurriaan van Rijswijk was te gast in Top Names.

FMT Workforce: Van het gesprek wordt Ɣlles beter

We zijn net 2,5 week op weg met FMT Workforce, de dienst waar bedrijven tegen betaling vragen en opdrachten bij de FMT Community kunnen neerleggen, en ik wordt er alleen maar enthousiaster over. Waarom? Omdat de kwaliteit van de input hoog is, omdat ik ook als deelnemer aan het denken gezet wordt, omdat ik denk dat we hier iets met potentie in handen hebben.

Maurice de Hond (O4NT): “Het businessmodel van de Steve Jobs-scholen? De software!”

Ruim een jaar geleden sprak Maurice de Hond in Top Names over zijn plannen voor een nieuwe vorm van onderwijs. Inmiddels zijn de eerste zogenaamde Steve Jobs scholen een feit, lonkt internationale uitrol en gaat geld verdiend worden met software.

Yuri van Geest (Singularity University): “Door technologie gaan we van schaarste naar overvloed.”

Yuri van Geest is ambassadeur van de Singularity University. Een wereldwijde beweging die er vanuit gaat dat verschillende exponentieel groeiende technologieĆ«n, denk bijvoorbeeld aan biotechnologie, nanotechnologie, zonnecellen en sensoren, elkaar gaan versterken wat zal leiden tot radicale innovatie voor de grote vraagstukken van de hedendaagse wereld. “Door technologie gaan we van schaarste naar overvloed.”

Erik Huizer (Surfnet) over de kwetsbaarheid van internet: “De groei komt in het gedrang”

Dit jaar is het 25 jaar gelden dat Nederland met het internet verbonden werd. Erik Huizer, na omzwervingen weer werkzaam bij Surfnet, was er ook al bij toen dat gebeurde. In Top Names blikt hij terug en kijkt hij vooruit.

Jelmer Evers: “In plaats van excellentie zou excelleren het uitgangspunt bij onderwijs moeten zijn”

Jelmer Evers is leraar geschiedenis. Eerder was hij in Top Names te gast om te praten over innovatie in het onderwijs. Nu plaatst hij kanttekeningen bij de ingezonden brief van staatssecretaris Dekker in de Volkkrant waarin hij zich sterk maakt voor meer uitdagingen in het onderwijs voor de goede leerlingen in een klas.

Top Names E-learning special: “Er kan al zoveel meer dan nu gebeurt”

In een speciale Top Names Google Hangout sessie speken Wilfred Rubens, Jelmer Evers, Karin Winters en Willem Karssenberg naar aanleiding van het onlangs uitgekomen boek ‘E-learning. Trends en ontwikkelingen’ over de stand van zaken met betrekking tot e-learning.

Marcel Zuidhof (Hotel Con Corazon): “Zonder het internet was dit nooit zo snel gelukt”

In 2006 was het een idee. In 2013 is Hotel con Corazon mede dankzij fondsenwerving en goede beoordelingen op Tripadvisor een winstgevend 15-kamer hotel in Nicaragua. De winst wordt geheel uitgekeerd aan lokale onderwijsprojecten. In een nieuwe aflevering van Top Names legt initiatiefnemer Marcel Zuidhof uit over het hoe, wat en waarom.

Homam Karimi (Study Tube): “Wij willen de WordPress van E-Learning worden”

Of Study Tube echt het onderwijs op z’n kop zet is de vraag. Maar de eerste tienduizend gebruikers en een investeerder die een half miljoen op tafel legde zijn in ieder geval enthousiast. Study Tube moet ook eigenlijk niet worden afgerekend op dat wat er nu van te zien is. Dat is slechts een proof of concept. Study Tube moet uitgroeien in een generiek platform, waar het onderwijs zelf voor de inhoud gaat zorgen, vertelt initatiefnemer Homam Karimi in een nieuwe aflevering van Top Names.